Boek

Social media en de digitale transformatie in het sociaal domein

“Facebooken op mijn werk voelt toch een beetje als spijbelen.”

Alles wat werkers en bestuurders moeten weten om klaar te zijn voor de volgende, digitale transformatie van het sociaal domein.

Ja! Ik heb een uitgever gevonden met wie ik het ga publiceren! Het gaat natuurlijk over de volgende, digitale transformatie van het sociaal domein. Het gaat iets verder dan alleen maar social media. Het boek inspireert en informeert en zit vol voorbeelden uit het veld.

Wanneer het uitkomt? We denken aan september 2019 🙂 

Zelf inhoudelijk bijdragen kan!

Als student, professional, leidinggevende, bestuurder, beslisser of beleidsmaker in het sociaal domein kan je zelf bijdragen aan dit boek met:

  1. een voorbeeld van sociale technologie in het sociaal domein dat volgens jou in het boek genoemd moet worden.
  2. een vraagstuk waar jij tegen aan bent gelopen in de digitale transformatie. Je krijgt daar ook altijd antwoord op van mij!

Hoe je dat doet lees je hier: https://www.welzijn30.nl/kom-jij-in-mijn-boek/

Hier is de -voorlopige- achterflap!

Social media en de digitale transformatie in het sociaal domein

Heb jij het gevoel dat je in je werk digitaal achterblijft? Voelt dat steeds ongemakkelijker? Ben je student, professional, leidinggevende, bestuurder of beslisser in zorg en welzijn? En zoek je naar inspiratie en voorbeelden uit het veld? Wil je met kennis van zaken in kunnen spelen op de volgende, digitale transformatie van het sociaal domein?

  • In dit boek laat Hans Versteegh, zelf sociaal werker én social media-adviseur, -trainer en “technologie evangelist,” zien waarom digitale technologie ook in het sociaal domein een onderwerp is dat je heel serieus moet nemen.
  • Het laat ook zien dat het nog lang niet overal zo ver is. Het boek legt de vinger op diverse zere plekken, om je erover na te laten denken en aan te zetten tot actie.
  • Je bent echt niet de enige zoekt naar manieren om om te gaan met digitalisering. Het boek zit daarom vol herkenbare praktijksituaties van werkers uit Nederland én België.
  • Je krijgt maar liefst veertig succesvolle voorbeelden uit het veld, om je te inspireren en hoop te geven.
  • Met al die kennis en inzichten ben jij er klaar voor om jouw functie of rol vanaf dan eigentijds in te vullen.
  • Cliënten / klanten en financierders gaan je dankbaar zijn. Want digitalisering biedt jou en je organisatie nieuwe mogelijkheden om van betekenis te zijn.

Gelukkig ben jij er op tijd bij. Dit boek gaat ervoor zorgen dat jij precies weet waarom ook het sociaal domein de digitale transformatie moet omarmen én integreren in organisatievormen, samenwerkingsverbanden, beleidsdoelen, werkplannen en de dienstverlening. Het geeft je genoeg ideeën om daar in jouw dagelijkse praktijk vorm aan te geven.”

Wil je hier op reageren? Graag!

Mail me dan op info@welzijn30.nl o.v.v. “boek”

Blog

Sommige delen van het boek zijn al eerder verschenen, met name op de gastblog van Zorg en Welzijn en als column in het gedrukte gelijknamige blad. Je kan ze ook hier teruglezen, in mijn eigen blog: https://www.welzijn30.nl/blogs-en-columns/

Op deze pagina lees je meer over mijn eerste boek.